Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kineziológiáról ...

2010.02.16

Minden jót és rosszat, ami valaha történt velünk, vagy valaha kimondtunk, tudatalattink és testünk minden egyes sejtje elraktározza. Ezért a régi negatív tapasztalatok emléke – bár tudatosan lehet, hogy nem emlékszünk rá – a mostani döntéseinkre is hatással van. Ezek az emlékek határozzák meg érzelmi reakcióinkat, melyekre a döntéseinket alapozzuk.

 

Betegségeink nagy részét saját magunk idézzük elő a stressz, a gyermekkorban megélt és az azóta gyűjtögetett sérelmek, kudarcok által. A megélt negatív élettapasztalatokkal kapcsolatos válaszreakcióinkat agyunk eltárolja, így a tudalattinkban folyamatosan jelen van a harag, az ellenállás, a sértődöttség. Amikor életünk során újra találkozunk hasonló stresszhelyzetekkel, ezek alapján a régi beidegződések alapján reagálunk. A stressz hatására létrejött blokkok megakadályozzák az energiák szabad áramlását a testünkben. A blokkok felszabadításában, a stressz által folyamatosan jelenlévő feszültség oldásában segít a kineziológia. Gyengéd, de nagyon hatékony módszerrel oldja a blokkokat. Az oldás során felülírjuk a negatív reakciókat pozitív képekkel, így a szervezet öngyógyító folyamata azonnal megindulhat, és hasonló helyzetekben egyre gyakrabban vehetjük észre, hogy egészen másképp reagálunk, mint korábban.. A módszer segítségével a páciens aktív részvételével megteremthető a test, a lélek és a tudat harmóniája, és ezáltal működésünk egyensúlya.

 
 

A kineziológia módszerével nem a tüneteket kezeljük, hanem az azt kiváltó okokat tárjuk fel és a hozzá kötődő stresszt oldjuk. Ennek hatására sok fizikai tünet határozottan javul vagy elmúlik.